Miałem takie dosyć mocne smugo-rysy na szybce od liczników i pomogła w 100% zwykła pasta polerska tempo. Teraz szybka jak nowa jest
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Panowie, dziś znów przekonałem sie - i moja zona też - na własnej skórze, a własciwie lakierze o tym jak pieknie lakier który pzreszedł pełen proces odpycha od siebie wodę i brud. W sobotę na działeczce Clio II zony przeszło pełen proces. Dziś 01.05.2011 r. przejechał w mocnym deszczu dystans 115 km i tak oto prezentuje się jego lakier:
Zdjecia robione telefonem.
co ciekawsze podejżdżając pod stacje benzynową lakier był czysty i .... suchy :shock:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Głównie jak widać reklamowany jest Nielsen dość przeciętny zresztą w porównaniu choćby do Poorboy's czy Chemical Guys. Meguiars zupełnie do niczego jeśli chodzi o wydajność i efekt w stosunku do w/w. a konkretnie
Poorboy's World Trim Restorer a Natural Shine Protectant od Megsa. To samo Endurance High Gloss a Poorboy's World Bold N Bright efekt i łatwość aplikacji w tym przypadku. Wiadomo że z tego rodzaju produktami ma się przyjemnie pracować, mają być łatwe w aplikacji itp. itd. a oko ma cieszyć efekt końcowy W niedalekiej przyszłości sprawdzę coś ze środków Dodo Juice.
P.S.
Żeby nie było podejrzeń o reklamę i inne niecne czyny podkreślam jest to tylko moje zdanie po prawie dwóch latach stosowania środków w/w firm.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
To mało testowałeś, bo właśnie Chemical Guys oraz Poorboy's są przeciętne i mają dużo kiepskich produktów
Poorboy's World Bold N Bright trzyma na oponach bardzo krótko. Jest na bazie wody i wystarczy deszcz, żeby znikł. Meguiar's Endurance High Gloss jest bez porównania bardziej trwały.Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
watchman, reklamowany to złe słowo, bo nikt z nas tu nie reklamuje jedynie podpowiada, jeżeli użyło się czegoś co zadowoliło, a przy okazji ma dobrą cenę to dlaczego by tego nie polecić, a jak ktoś robi pierwszy zestaw to musi z niektórymi kosmetykami iść na kompromis, a z czasem zacznie dokupować jakieś ciekawsze czasem droższe czasem tańsze zabawki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wax ParadiseTo mało testowałeś, bo właśnie Chemical Guys oraz Poorboy's są przeciętne i mają dużo kiepskich produktów
Poorboy's World Bold N Bright trzyma na oponach bardzo krótko. Jest na bazie wody i wystarczy deszcz, żeby znikł. Meguiar's Endurance High Gloss jest bez porównania bardziej trwały.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Takie są fakty. Poorboy's BnB znika momentalnie po deszczu. Jest zupełnie nietrwały.
Podtrzymuję opinię, że mało testowałeś. Chyba, że wkleisz zdjęcie swojej kolekcji produktów, to wtedy zmienię zdanie Chętnie zobaczę ile produktów przetestowałeś, bo na razie to ja odbieram to jako żart.Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wax ParadiseTakie są fakty. Poorboy's BnB znika momentalnie po deszczu. Jest zupełnie nietrwały.
Podtrzymuję zdanie, że mało testowałeś. Chyba, że wkleisz zdjęcie swojej kolekcji produktów, to wtedy zmienię zdanie Chętnie zobaczę ile produktów przetestowałeś, bo na razie to ja odbieram to jako żart.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Widać, że nie masz żadnego rozeznania i wszedłeś tu tylko po to, żeby zareklamować dane marki. Tylko obrałeś złą drogę, bo piszesz nieprawdę i nie dysponujesz żadnymi argumentami.
[ Dodano: Nie 01 Maj, 11 23:51 ]
Nawet post edytowałeś, w którym napisałeś, że Meguiar's Endurance jest mniej trwały od Poorboy's BnB...Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wax ParadiseWidać, że nie masz żadnego rozeznania i wszedłeś tu tylko po to, żeby zareklamować dane marki. Tylko obrałeś złą drogę, bo piszesz nieprawdę i nie dysponujesz żadnymi argumentami.
[ Dodano: Nie 01 Maj, 11 23:59 ]
Zamieszczone przez Maru 123watchman, to jakaś prowokacja? napisałeś tu tylko po to żeby wywołać kłótnię/zamęt?
chętnie obejrzymy twoje fotorelację z przebiegu prac nad autem, zachęcamy do wstawienia fotekNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123watchman, więc czego używasz?
[ Dodano: Pon 02 Maj, 11 00:05 ]
watchman, nikt nie chce się z Tobą kłócić :roll:
Chemical Guys MAXI SUDS II
Chemical Guys Gąbka
Bilt Hamber glinka
Meguiars Ultimate Compound
Meguiars Deep Crystal Polish
Meguiars Gold Class Carnauba Plus
House of Wax Quick Detailer
Chemical Guys Pro Detailer
Meguiars Ultimate Quik Detailer
POORBOY'S WORLD SPRAY AND RINSE WHEEL CLEANER
POORBOY'S WORLD BOLD N BRIGHT
Meguiars Tire Gel
Poorboy’s Trim Restorer
Poorboy’s World Natural Look
Chemical Guys Window clean
Jak zwykle jeszcze aplikatory, "ścierki", wiaderka i reszta arsenału. Wyżej wymienione aktualnie używane.
Jeszcze Poorboy’s APC. Dobry, ale upierdliwy ze względu na stosowanie odpowiednich proporcji zależnie od przeznaczenia. Ciekawszej propozycji nie znalazłem
Cholera zapomniałem dopisać 200.000 dzisiaj odtrąbioneNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez watchmanA Ty jako "spec" co widać w podpisie masz oczywiście lepsze rozeznanie ale bełkot handlarza mało mnie rusza
Zamieszczone przez watchmanPiszę z czego korzystam i jest dla mnie ok a co jest dla mnie do niczego. Chyba o tym tu piszemy?Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Big, jako że Ty pisałeś pierwszy post mam do Ciebie prośbę- prze edytuj go jak możesz, wsadź opisy zestawów do mycia jakie teraz wypisano itd itp. łatwiej będzie wtedy ludziom którzy zaglądają do tego topicu 1szy raz załapać o co chodzi i wgryźć się w temat
pozdrawiam MarekCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wax ParadiseZamieszczone przez watchmanA Ty jako "spec" co widać w podpisie masz oczywiście lepsze rozeznanie ale bełkot handlarza mało mnie rusza
Zamieszczone przez watchmanPiszę z czego korzystam i jest dla mnie ok a co jest dla mnie do niczego. Chyba o tym tu piszemy?
2. To, że akurat podałem co mam aktualnie w użyciu nie znaczy że nie używałem innych np. Nielsena. Dla mnie kiepski więc już go w użyciu nie mam. Chyba proste?
3.Wracając do "Endurance Gel bije na głowę BnB pod względem trwałości". OK tak uważasz ja zupełnie odwrotnie. Ja nie mam zamiaru przekonywać kogokolwiek że jest inaczej w przeciwieństwie do Ciebie, wyrażam swoją opinię o produkcie.
4.To że nie zajmuję się tym zawodowo znaczy według Ciebie, ze nie mam rozeznania? Prawie 4 lata się w to bawię i nie tylko ze swoim samochodem.
THE ENDNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Z godnie z obietnicą zamieszczam fotki mojego pierwszego "projektu", który z braku środków ograniczył się tylko do renowacji lakieru. Z efektu jestem umiarkowanie zadowolony, aczkolwiek widać znaczącą poprawę.
Użyte produkty to zestaw Magsa: Paint Restoration Kit.
Fotki robione komórką tak więc jakość przeciętna.
Tak było przed myciem:
Uploaded with ImageShack.us
Po samym myciu:
I po wszystkim, czyli pełna SPA:
Jedna z bardziej denerwujących mnie rys.
Przed:
Po: :szeroki_usmiech
A tak wyglądała glinka po zabawię. Na fotce wygląda na jaśniejszą niż była w rzeczywistości. I teraz pytanie: kiedy glinka jest już do wyrzucenia?
I to już w zasadzie wszystkie fotki.
Jeszcze nie wiem czy dałem odpowiednią ilość wosku, zobaczymy jaki będzie efekt kropelkowania.
Poza tym wydaję mi się, że mój lakier potrzebuję czegoś mocniejszego niż Megs Ultimate Compound.
Generalnie brakuję mi jeszcze większej głębi koloru.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
To nad czym sie aktualnie zastanawiam, to zabezpieczenie felg. Jak je kupilem to od razu zalylem Nie mialem pojecia wowczas o detailingu. Czy po calym letnim sezonie jest latwo oczyscic felgi?
Nie chce mi sie specjalnie sciagac kol zebyc cos tam pogrzebac.
Mam srebrna polerke + czarny.
Dzieki za poradyVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Mam nadzieję że, Maciek BIG nie ma nic przeciw temu... bo to nie "Skodinka"
Żeby nie było że, "szewc" boso chodzi :twisted:
Od razu WIELKIE dzięki dla Andrzeja
Projekt: Mazda 6 Sport Wagon "Gejsza / po Polsku Dziwka"
Stan Lakieru: Hmmmmmm...
Narzędzia: Flex L 3403 VRG i Flex L 3403, Maszyna "DA"
Pady: Żółte MS, Scholl i Mały MS
Pasty: Deox 1,2, 3 i V , S17+
Kosmetyki Inne: N Shampers / Nano Magic, N Blue Window, N Bezkwasowy, N Tar, Plastelina Meg's, Nattysik RED, Wycieraczka :twisted:
Ludzie: Kuba i Andrzej
Akcesoria: MF różne i dużo...
NIELSEN TAR
Z racji tego że zaczęło nieźle padać nie robiliśmy zdjęć na zewnątrz i czas też nie pozwalał na więcej zabawy...
Wyszło hmmm jak na zdjęciach
[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 22:58 ]
Zamieszczone przez _Monika_A ja na dachu mam Scholla W06 :P
ObrazekPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
Komentarz